Жълт прах със задушлива миризма паникьоса цяла кооперация в Пловдив

ЧАС ПИК

Жълт прах със задушлива миризма паникьоса цяла кооперация в Пловдив

5299
на 17.09.2013
Жълт прах със задушлива миризма паникьоса цяла кооперация в Пловдив
Автор:   ПИК

Химикалът бил изхвърлен около кофа за смет

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Живеещи в жилищна кооперация на ул. “Никола Алваджиев” в Пловдив са изпаднали в паника от задушлива миризма на вещество, разсипано около контейнерите за боклук.

препоръчано

Оказа се, че са изхвърлени химикали, по всяка вероятност от ученическа лаборатория.
"Около 18.30 ч. се прибирах от работа и видях, че улицата е отцепена. Имаше хора от Гражданска защита и Противопожарна охрана, които правеха замервания. Видяхме жълто-кафяв прах около кофите, а миризмата беше ужасна като на лекарство", разказа Петя Драганова, цитирана от Marica.bg.

Тя допълни, че живеещите в кооперацията са слезли долу, тъй като ги предупредили да си затворят прозорците. "Много се притеснихме, защото не знаем за какво става дума. Отначало ни казаха, че е силен концентрат на хлор", каза Драганова.

На улицата са излезли около 30 души.

"Изхвърлени са химикали от ученическа лаборатория", обясни Димитър Бришимов, ръководител на “Спасителна дейност” в Противопожарна служба.
Около стъклениците е имало трици, за да не се чупят.

"Всички вещества са събрани в 2 кофи. Води се следствие", допълни Бришимов.

"Хората да не се притесняват от миризмата, тя не е отровна. Освен това вятърът ще я разнесе", успокои той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК