ЗАБИХА КЛИН в коалицията на "Промяната" и ДБ! Ако този план се осъществи, Киро и Лена директно заминават в девета глуха

Епицентър

ЗАБИХА КЛИН в коалицията на "Промяната" и ДБ! Ако този план се осъществи, Киро и Лена директно заминават в девета глуха

217236
преди 4 часа
ЗАБИХА КЛИН в коалицията на Промяната и ДБ! Ако този план се осъществи, Киро и Лена директно заминават в девета глуха
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" оцеля предизборно на косъм, но не е невъзможно да се разцепи окончателно след изборите. Още повече, ако заедно не успят да си върнат поне 100 хиляди гласа от загубените 300 хиляди при предишния вот - такава цел поставиха от "Да, България" при подписване на новото споразумение. 

препоръчано

Слухове за вариант, при който ПП и ДБ ще се разделят след 27 октомври вече се носят из политическите среди. Такава версия тиражира и лидерът на СДС Румен Христов, запитан с кои политически формация с ГЕРБ биха намерили повече допирни точки за съставяне на правителство. 

"По-лесно бихме работили с "Демократична България". Първо, защото част от тях са произлезли от Съюза на демократичните сили. Второ, защото ДСБ за членове на ЕНП, където сме и ние. Трето - защото те имат опит и са много по-умерени и разумни. И г-н Христо Иванов, и Атанасов и депутатите от парламентарната им група. Там проблемът наистина е ПП. Не искам да се меся в делата на други формации, сега те са заедно, но могат да направят две отделни парламентарни групи при регистрацията още в самото начало", заяви Христов в интервю пред "Нова нюз". 

Според някои социолози новият парламент може да бъде прекалено раздробен откъм политически формации. Допуска се, че е възможно да имаме 9 или 10 партии. 

"Това означава много трудно съставяне на правителство от гледна тока на това, че най-малко 4 формации ще са нужни за стабилен кабинет. ГЕРБ-СДС със сигурност ще бъдем първа политическа сила, работим усилено за 80 народни представители и правим всичко възможно да ги постигнем.

Другите две по-големи ще бъдат "Възраждане и ППДБ. Не виждам формулата с участието на "Възраждане". Значи трябва да се разбираме тези, които сме с проевропейска ориентация - ГЕРБ-СДС, ППДБ, "ДПС Ново начало" и ИТН. Останалите са в известен смисъл проруски, към тях си позволявам да причисля и фракцията около Доган. Защото си спомням какво се случи през тези 35 години - ДПС на Доган свали първото демократично правителство на Филип Димитров, не подкрепи Петър Стоянов и съвсем скоро не гласува правителството на Росен Желязков. Заради това, което се случи при гласуването срещу правителството на ГЕРБ-СДС няма как да очакваме сътрудничество от страна на ДПС-Доган", добави Румен Христов. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК