Забравете за бурканите и варенето - ето как се съхраняват печени чушки за зимата

Животът днес

Забравете за бурканите и варенето - ето как се съхраняват печени чушки за зимата

650041
на 10.11.2022
Забравете за бурканите и варенето - ето как се съхраняват печени чушки за зимата
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ушките са чудесно допълнение към всяко ястие. Те могат да се консумират сурови, печени или варени и се предлагат в различни цветове и размери. Чушките са и здравословна храна, тъй като са с ниско съдържание на калории и мазнини, но с високо съдържание на витамини и антиоксиданти.

препоръчано

Ако имате печени чушки, които трябва да съхраните, има няколко различни начина, по които можете да го направите:

1. Най-добрият начин за съхранение на печени чушки е в хладилника. Поставете чушките в покрит контейнер или торбичка с цип и ги сложете в хладилника. Печените чушки ще издържат до една седмица в хладилника.

2. Ако трябва да съхранявате печените чушки за по-дълъг период от време, можете да ги замразите. Поставете чушките в подходящ за замразяване съд или торбичка, отстранете възможно най-много въздух и ги затворете плътно. Замразените печени чушки ще издържат до шест месеца. За да размразите замразените чушки, поставете ги в хладилника за една нощ или ги потопете в студена вода за около един час. След като се размразят, използвайте чушките в рамките на няколко дни

4. Можете също така да съхранявате печени чушки в буркани по метода на консервирането. Този метод е най-подходящ, ако имате достъп до пресни чушки, които са били печени през последните 24 часа. Започнете да стерилизирате бурканите и капачките, като ги варите в продължение на 10 минути. След това напълнете лютите чушки в горещите буркани, като оставите ½ сантиметър разстояние в горната част на всеки буркан.

След това добавете по ½ чаена лъжичка сол във всеки пинтен буркан или по 1 чаена лъжичка сол във всеки кварцов буркан. Напълнете бурканите с вряла вода, като оставите ½ инча разстояние в горната част на всеки буркан. Използвайте неметален инструмент, за да отстраните всички въздушни мехурчета от бурканите. Избършете ръбовете на бурканите с чиста кърпа, след което поставете капачките и завийте пръстените, докато се затегнат, но не прекалено плътно.

Накрая бурканите се обработват в тенджера с вряла вода за 35 минути (пинти) или 40 минути (кварцове). След като се обработят, извадете бурканите от тенджерата и ги оставете да се охладят върху кърпа на плота за една нощ, преди да проверите дали са добре затворени - капакът не трябва да се огъва нагоре или надолу при леко почукване с пръст. Съхранявайте консервираните печени чушки на хладно и тъмно място до една година.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юли - сблъсъци на работното място за Лъвовете, Стрелците да не действат импулсивно
ПИК TV x
ПИК TV! Гуцанов обеща: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще направим всичко възможно да има кабинет (ВИДЕО) ПИК TV! Гуцанов обеща: Ако Радев ни връчи третия мандат, ще направим всичко възможно да има кабинет (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК