Вход
София
Времето в София 8 o C

Забравихме ли? Чувалите с трупове и борбата за глътка въздух (ВИДЕО 18+)

Забравихме ли? Чувалите с трупове и борбата за глътка въздух (ВИДЕО 18+)

на 28.10.2020
76921
0
Забравихме ли? Чувалите с трупове и борбата за глътка въздух (ВИДЕО 18+)
28.10.2020
0
76921

Забравихме ли как хората падаха по улиците като мухи, борейки се за малко въздух? Забравихме ли чувалите с трупове и ужасът в очите на лекарите, че трябва да избират кого да спасяват?

Явно забравихме, щом се горят маски и за тях се бият в градския транспорт. А беше само преди няколко месеца, макар и не у нас, а в Европа. 

Преди по-малко от година коронавирусът започна бавно, но сигурно да превзема света. Много световни лидери не приеха сериозно идващата заплаха, световните здравни власти също. Спор в това няма. Прекалено късно Ухан и Китай разкриха какво се случва, а нас тук в Европа ни се струваше толкова далеч, че чак нереално да стигне до нас. 

Ужасът и смъртта обаче дойдоха и след разкритията, че няма траен имунитет, все по-страшно.

Но ние сякаш забравихме, че само за няколко месеца над 1 милион души загубиха живота си заради коронавируса. Хора, които днес щяха да са живи, но заразата изсмука живота им само за дни. Десетки хиляди ежедневно получават положителните си тестове и тогава осъзнават, че борбата им за живот започва. Хиляди постъпват в болниците.

А там лекарите не са забравили за смъртта, защото ежедневно срещат ужаса в очите на давещите се за въздух. И на покрусените им семейства.

Затова е срамно и тъжно, че само преди няколко месеца излизахме на балконите и ръкопляскахме на медиците, а днес никой не се трогва от смъртта на поредния лекар. Един панаир или купон сега се оказват по-важни от това да опазим живота най-малкото на семейството си. 

Преди да свалите маската си на обществено място, да не я сложите в градския транспорт, преди да кажете, че това е просто един грип и облъчване на народа, вижте и си спомнете как болните се борят за живота си, как се изнасят чувалите с трупове, за да не се сучва пак: 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22709
архив

Двама приятели са в бирарията и си пийват. Единият казва:
- Хайде да направим някаква шега! Да се обадим на жените си - аз на твоята, ти на моята. Първи април е все пак.
Както решили, така и направили. Първият звъни на жената на другия от телефона му. Тя почва:
- Казах ти да не ми се обаждаш, на важна среща в работата съм точно!
- Извинете, госпожо, но вашият мъж го блъсна кола.
- Мъртъв ли е?
- Не, но го карат към болницата.
След пет минути другият приятел взима телефона на първия и набира жена му. Тя веднага почва:
- Здравей, скъпи! Няма да повярваш, какво стана! Мъжът на Светлето го блъснала кола! Та тя направо от ресторанта с любовника си са отишли у тях да го отпразнуват!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x