Забраниха поливането на градини и пълненето на басейни с питейна вода в Бобошево

Региони

Забраниха поливането на градини и пълненето на басейни с питейна вода в Бобошево

5419
на 23.07.2022
Забраниха поливането на градини и пълненето на басейни с питейна вода в Бобошево
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кметът на Бобошево Крум Маринов издаде забрана ползването на питейната вода за напояване на градини, парцели и на дворни места, както и за пълнене на частни басейни. Това се прави заради намалелия дебит на каптажите за населените места при засушаването.

препоръчано

Забранява се и поливането на зелени площи, използване на водата за промишлени нужди, миенето на улици, миене на моторни превозни средства, но и пълненето на частни басейни. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно общинските разпоредби.

Заповедта е сведена за изпълнение до кметските наместници и главен специалист "Опазване на обществения ред" при Общинска администрация Бобошево, които ще осъществяват контрола, предава БНР.

В общината се увеличават частните басейни, оборудвани по вили, къщи за гости или по частни хотели, които използват питейна вода, за да ги пълнят, това вече няма да може да се прави.

Засега режим на водата в Бобошево няма макар, че кметът Крум Маринов има издадена заповед, според която водоподаването ще се спира нощем - от 22 ч. вечер до 7 часа сутрин, за да могат да се пълнят резервоарите и да се осигурява достатъчно налягане по ВиК мрежата.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК