Забраниха WhatsApp на швейцарската армия

Европа

Забраниха WhatsApp на швейцарската армия

3727
на 06.01.2022
Забраниха WhatsApp на швейцарската армия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На швейцарската армия ще бъде забранено да използва WhatsApp, Signal и Telegram.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Вместо това войниците ще трябва да използват местната услуга за изпращане на съобщения Threema. Органите на конфедерацията смятат, че безплатните външни приложения не отговарят на стандартите за информационна сигурност.

Всички командири и началници на щабове са инструктирани засега да използват само Threema. В бъдеще заповедта ще обхване и останалата част от армията. Засега няма санкции за тези, които използват други приложения паралелно.

Досега WhatsApp беше най-популярното приложение в швейцарската армия: военните дори получаваха заповеди на личните си смартфони чрез него.

свързани новини

Threema е платено приложение. Армията обещава, че ще възстанови разходите на военните.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво вещаят звездите за всяка зодия на Лазаровден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво вещаят звездите за всяка зодия на Лазаровден
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК