Завъртат "Дани. Легенда. Бог" във Великобритания от 3 май

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Завъртат "Дани. Легенда. Бог" във Великобритания от 3 май

7475
на 01.05.2021
Завъртат Дани. Легенда. Бог във Великобритания от 3 май
Автор:   ПИК

Като българската версия на Борат медиите на Запад представиха последния филмов герой на Димо Алексиев в "Дани. Легенда. Бог".

препоръчано

"Режисьорът Явор Петков започва близо до територията на Борат. Но Дани е толкова властен, че непрекъснато смазва тази дистанция, необходима за драматична ирония. И сатирата се превръща в нещо по-твърдо: разказ за корупцията и култа към неокапиталистическия твърд човек в бившия източен блок", пишат от The Guardian.

Във Великобритания филмът ще се завърти онлайн след Великден (от 3 май). А сред основните акценти, отбелязани от критиците зад граница, е омразата, която Дани поражда у своите зрители.

Дебютният пълнометражен филм на Явор Петков позиционира именно него в центъра на своя разказ. Дани е общински съветник в неназован град в България, който се е съгласил да участва в разследване на британски телевизионен екип, свързано с корупцията и прането на пари. Вместо да дава информация обаче той си присвоява екипа и камерата, за да отрази собственото си величие.

Като гранде мафиот в малък граде е цялостното усещане за героя на Димо Алексиев. А сред критиките на българското заглавие от "Cineuropa" е, че именно този жесток човек е на екрана прекалено дълго време, извършвайки еднакви по степен ужасни деяния.

"Публиката може получи този своеобразен достъп до задкулисието, където се правят сенчести сделки в шумни клубове, полицаи се подкупват в безименни кафенета и т.н., но ние бихме очаквали повече нюанси и обхват", пишат от изданието.

Освен във Великобритания "Дани. Легенда. Бог" ще получи разпространение още в Северна Америка и Ирландия. С дистрибуцията на заглавието зад граница са се заели от Reel 2 Reel Films Limited. Скоро се очаква филмът да се появи и по родните кина. Той вече имаше премиера в рамките на "Златна роза" и "София Филм Фест", а за няколко дни направи и онлайн гастрол в Gledam.bg, пише "Монитор". 

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това