ЗАДАВА СЕ СТРАШЕН ПОГРОМ: Топ хулигани от цяла Европа вдигат на крак властите в Рим - и българи се пускат в безредиците

Европа

ЗАДАВА СЕ СТРАШЕН ПОГРОМ: Топ хулигани от цяла Европа вдигат на крак властите в Рим - и българи се пускат в безредиците

70465
на 20.08.2019
ЗАДАВА СЕ СТРАШЕН ПОГРОМ: Топ хулигани от цяла Европа вдигат на крак властите в Рим - и българи се пускат в безредиците
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Властите в италианската столица Рим са изправени на нокти заради очакваната поява на топ ултраси утре, когато е погребението на застреляния тартор на агитката на Лацио Фабрицио Пискители-Диаболик. Сред тях ще са хора и от агитката на родния Левски.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Той беше застрелян на 7 август, но едва сега получи дата и час за церемонията. Преди седмица апелативният съд отхвърли жалба на семейството на Фабрицио, чието публично погребение бе забранено от шефа на столичната полиция от съображения за реда и сигурността.

Ултрасите на Левски бяха сред първите поднесли съболезнования, а както е известно двете агитки са в близки отношения и се подкрепят от години, припомня "Монитор".

Освен българите в града се очакват групи от Уест Хем и Ференцварош, което буквално е изправило на нокти римските власти. Те се опасяват, че погребението на Диаболик може да събере най-опасните ултраси, които да предизвикат безредици и сблъсъци със съпернически агитки на Рома.

В резултат на това префектурата в Рим разпореди на поклонението в базиликата "Божествена любов” да присъстват само 100 души. Това обаче едва ли ще бъде изпълнено, тъй като тифозите на "орлите” са категорични, че нищо не може да ги спре да изпратят своя лидер.

Властите са категорични, че поклонението и погребението могат да прераснат в масови размирици и са решени да осуетят подобен негативен сценарий, като за целта са мобилизирани десетки карабинери и тежка техника, която да предотврати очакваните инциденти. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 април - Овните са крайно чувствителни, Водолеите да не се захващат с нови задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 17 април - Овните са крайно чувствителни, Водолеите да не се захващат с нови задачи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! ПИК изненада Кирил Петков с уникален подарък за рождения му ден, той: Голяма радост ще е за вас да си отида в Канада, но това няма да се случи (ВИДЕО/СНИМКА) СУПЕР ШОУ! ПИК изненада Кирил Петков с уникален подарък за рождения му ден, той: Голяма радост ще е за вас да си отида в Канада, но това няма да се случи (ВИДЕО/СНИМКА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК