Задържаха молдовец, подпомогнал на 44 сирийци да преминат незаконно през страната

Крими

Задържаха молдовец, подпомогнал на 44 сирийци да преминат незаконно през страната

7516
на 19.09.2023
Задържаха молдовец, подпомогнал на 44 сирийци да преминат незаконно през страната
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 29-годишен молдовец, за това, че на 18.09.2023 г. на автомагистрала "Марица", обл. Стара Загора, в посока към гр. София,  противозаконно е подпомогнал 44 души, от които 4 жени от Сирия, да преминат страната в нарушение на закона. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

препоръчано

Сред тях е имало един малолетен и седем непълнолетни.

Ю.П. е молдовски гражданин, но със статут на постоянно пребиваващ в България.

Към 03 ч. на 18.09.2023 г. в РУ-Чирпан е получен сигнал за аварирал товарен автомобил на автомагистрала "Марица".

На място полицейските служители установили, че в каросерията на автомобила е направено място, което е било прикрито с нарязана дървесина, така че при отваряне на задните врати да се виждат само дървата. Близо до автомобила били установени сирийските граждани, като сред тях имало жени и деца. Всички мигранти били установени в добро здравословно състояние.

Групата от 44 сирийски граждани се сформирала още в родината им, където била създадена организация за тяхното пътуване до Западна Европа. Пристигнали от Сирия в Турция и с водач преминали през "зелена" граница в България, след което били качени от Ю.П., в товарната част на автомобила. Обвиняемият Ю.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Районен съд - Чирпан искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК