Задържаха мъж за незаконно притежание на оръжие във Видинско

Крими

Задържаха мъж за незаконно притежание на оръжие във Видинско

10739
преди 5 часа
Задържаха мъж за незаконно притежание на оръжие във Видинско
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мъж на 57 години е задържан за срок до 24 часа за незаконно притежавано оръжие - две гладкоцевни пушки и газов пистолет с преработена муфа, както и нарязан на ситно тютюн без бандерол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

препоръчано

В хода на специализирана операция полицейски служители са извършвали активни превантивни и контролни действия на територията на община Грамада. Незаконно притежаваното оръжие е открито и иззето от криминалисти при претърсване на частен адрес в града. По случая е образувано досъдебно производство. 

В други два частни имота полицаите са установили дърва без контролна горска марка и без документи за произход, като на стопаните са съставени актове по Закона за горите и са образувани две преписки. 

По пътя село Срацимирово - Грамада полицаи са засекли 35-годишен от село Шипот, който шофирал лек автомобил без свидетелство за управление на моторно превозно средство (МПС) в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. 

При контролната дейност по време на акцията полицейските екипи са проверили 58 МПС и 93 лица, от тях осем са от криминалния контингент. За установените нарушения са съставили девет акта и пет фиша по Закона за движението по пътищата и са връчили два електрони фиша, допълниха от полицията.

При специализирана полицейска акция, проведена преди седмица на територията на видинския квартал „Нов път“, бяха задържани общо четирима души. При процесуално-следствени действия в дома на криминално проявен видинчанин в квартала разследващите са иззели списъци с имена, като за случая е уведомена прокуратурата и е образувано досъдебно производство. При проверки на три частни адреса, униформените са установили дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. На стопаните са съставени актове по Закона за горите, а по случаите са образувани преписки.

От дирекция на полицията във Видин уточниха, че специализираните операции за превенция и противодействие на конвенционалната престъпност и на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, продължават в цялата област. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК