Задържаха четирима украинци, драскали със спрей по стените на почивна база в Кранево

Крими

Задържаха четирима украинци, драскали със спрей по стените на почивна база в Кранево

6412
на 25.01.2023
Задържаха четирима украинци, драскали със спрей по стените на почивна база в Кранево
Автор:   ПИК

Четирима украински младежи са задържани за вандалски действия в почивна база в центъра на село Кранево, община Балчик.

препоръчано

Това съобщи на брифинг областният управител на Добрич Здравко Здравков, цитиран от БТА. Те са установени по време на рутинна проверка от служители на дирекция „Държавна собственост“ към Областна администрация – Добрич. Подаден е сигнал на телефон 112. Двама от тях са малолетни, а другите – непълнолетни. Те са рисували със спрей по стените. При проверката са установени счупени прозорци, врати, панорамни стъкла. По думите на Здравков щетите не са нанесени само днес, а и в предходни дни. Двама от младежите са били на покрива на сградата, излагайки на риск живота си предвид метеорологичните условия, каза още областният управител.

За задържаните е известно, че са колоездачи, които са в Кранево „на много дълъг лагер“, допълни Здравков. „Най-вероятно пребивават в България като бежанци, но нямам още подробна информация. Явно са без родителите си, защото са дошли възпитатели, които да дадат обяснения“, уточни той. 

Сградата е бивша почивна база на Държавното автомобилно предприятие, което вече не съществува, каза Здравков. В момента функционира и се стопанисва от областната администрация, която има сключен договор с охранителна фирма. При предходната проверка – преди около четири месеца, базата е била в „прилично състояние“, допълни областният управител. Областната администрация ще подаде жалба в Областната дирекция на МВР за по-нататъшни действия спрямо украинските граждани.   

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК