Заев призова македонците да не ходят на църква

Балкани

Заев призова македонците да не ходят на църква

6011
на 30.04.2021
Заев призова македонците да не ходят на църква
Автор:   ПИК

В навечерието на Великден министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев за пореден път чрез своя профил в социалната мрежа Фейсбук призова сънародниците си да се въздържат от посещение на църкви и манастири и вместо това им предложи да се молят от домовете си, съобщава скопското електронно издание „Фактор“, цитирано от "Фокус".

препоръчано

„Днес, Разпети петък, в навечерието на най-големия православен християнски празник на победата на живота над смъртта, да го прекараме у дома, в семеен кръг, вместо в храмовете.

И тази година нека се въздържаме от посещение на църквите и манастирите и да изпратим благодарствената молитва от домовете си и в кръга на семействата си, за да приветстваме светлия ден - Възкресението, когато сърцата ни ще бъдат напълнени с вечна светлина и надежда за новината за победата на живота над смъртта, и с нова, обновяваща сила за победа срещу изкушенията на вируса.

Но ако все пак решите да отидете на църква, слушайте препоръките на духовенството и правете това с най-голямо внимание, спазвайки мерките за защита, за себе си и за другите. Нека запазим надеждата, която Великден носи със себе си, че тази кризисна ситуация ще бъде преодоляна и ще дойдат дните, в които ще можем да се събираме в храмовете и да се радваме заедно на Възкресението Христово“, написа премиерът Заев в профила си.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това