Заковаха Васил Божков в афера с Nexo - вижте "топлите връзки" между олигарха-беглец и криптофараоните

Акценти

Заковаха Васил Божков в афера с Nexo - вижте "топлите връзки" между олигарха-беглец и криптофараоните

167980
на 26.01.2023
Заковаха Васил Божков в афера с Nexo - вижте топлите връзки между олигарха-беглец и криптофараоните
Автор:   ПИК

Обвиняемите криптофараони от Nexo и олихархът с 19 обвинения от българската прокуратура - Васил Божков, са пряко свързани. Босовете на пирамидата Антони Тренчев и Коста Кънчев живеят в Дубай, където вече 3 години се подвизава и дългогодишният хазартен бос №1 в България. Досега нямаше данни те да се познават и да контактуват помежду си, но ето, че се появиха такива.

препоръчано

Фирмата на Тренчев и Кънчев "Ен Ди Ес" ЕООД е регистрирана на адрес в офис сграда на бул. "Фритьоф Нансен" №37 в центъра на София, точно до НДК. Това беше един от 15-те адреса, които бяха обискирани преди 2 седмици от прокуратурата, следствието и ДАНС.

свързани новини

На същия адрес в съседен офис е и обявената в несъстоятелност "Ню Геймс" АД на Васил Божков, с която той развиваше една от лотариите си у нас до края на 2019 година, пише "Филтър".

Най-интересната връзка обаче е в Софийския градски съд по търговско дело №699 от 2020 година за несъстоятелността на "Ню Геймс" АД. По него една от страните е точно "Ен Ди Ес" ЕООД на родните криптобизнесмени. От делото не става ясно каква е връзката на фирмата им с дружеството на Божков. Делото не е приключило. По него има приети и неприети вземания на кредитори. Каква точно е връзката на Божков с фирмата на Коста Кънчев и Антони Тренчев, ще стане ясно при края на делото.

"Ен Ди Ес" е българската фирма, която е собственост на швейцарската "Нексо" АД, която, от своя страна, притежава дружества на екзотични места като Малта, Каймановите острови и много други.

Прокуратурата в България разследва само "Ен Ди Ес" като регистрирана у нас. Антони Тренчев твърди, че за компанията работят над 600 души с едни от най-високите заплати в IT сектора. До акцията в офиса на фирмата много специалисти предполагаха, че там се вършат незаконни дейности с финансови преводи и криптовалути, които в последните години се превърнаха в модерен метод за пране на пари.

Случайно или не, Васил Божков също има портфейл с криптовалути. Дали го е поверил на съседите си по офис у нас и съграждани от Дубай - Антони Тренчев и Коста Кънчев, тепърва ще става ясно.

"Харесвам криптовалутите и хунтата не можа да ми нанесе кой знае какви финансови щети благодарение на тях. Биткойнът е най-стабилен в момента и расте. Купувам го и го продавам", заяви Васил Божков на 27 март 2021 година, когато даваше интервюта по интернет за всички медии.

Публична тайна е, че Божков трудно работи с компютри и вероятно е поверил портфейла си на посредници в тази сфера, каквито са Nexo. Няколко месеца след това изказване съседите му по офис Антони Тренчев и Коста Кънчев вземат гражданство в Дубай, където вече имат имоти за десетки милиони.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите ЛЕГЕНДИ: Прокълнатата планина на тамплиерите
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК