Законопроект забранява на САЩ да признаят Крим за руски

СВЕТЪТ ДНЕС

Законопроект забранява на САЩ да признаят Крим за руски

9310
на 09.03.2019
Законопроект забранява на САЩ да признаят Крим за руски
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Комисията по външна политика на камарата на представителите единодушно одобри законопроект, който забранява на Белия дом да признае анексирания Крим за част от Русия.

Според текста Вашингтон „не признава де юре или де факто“ руския суверенитет над Крим, а също и над въздушното пространство или териториалните води на полуострова, съобщава БГНЕС.

Законопроектът забранява на държавните институции на САЩ да предприемат действия, предполагащи признаването на Крим за руски.

Все пак в текста е оставена отворена вратичка за стопанина на Белия дом: президентът може да наруши правилата, ако направи това „в интерес на националната сигурност“.
Ако проектозаконът бъде одобрен и от двете камари на Конгреса, той ще отиде за подпис в Овалния кабинет.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано
свързани новини

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК