ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Банкерът Левон Хампарцумян е известен и с кулинарните си умения. Пред сутрешния блок на БТВ той показа една от бързите си любими закуски, които обича са си прави. Той демонстрира как прави яйцата си, като нарече творението си „Яйца с далаверки“.
„Съгласен съм с мнението, че кухнята е сърцето на един дом – коментира Хампарцумян. – Ако не сърцето, то черния дроб. Обичам да готвя. Залагам на много подправки, като предпочитам екзотичните.
Например много хубаво стават нещата, когато сложа малко бутарга, което е вид изсушен хайвер от риба“.
Банкерът признава, че като малък е обичал да се върти в кухнята край майка си и баба си.
„Детството ми свързвам с това, че всяка сутрин бях в градината – спомня си Хампармуцян. – Денят ми започваше с изхвърлянуето на боклука и събирането на яйцата от кокошарника“.
Левон Хампарцумян коментира, че след любимите му ястия са скариди с чесън, сухи плодове и ядки.
„Обожавам комбинации от джинджър и чесън – казва банкерът. – В градината ми имам всякакъв вид подправки, които използвам – дивисил, чесън, джоджен. Всичко. Наистина съм голям фен на подправките“.