Заловиха над 95 000 недекларирани паунда, скрити в кабина на камион

Крими

Заловиха над 95 000 недекларирани паунда, скрити в кабина на камион

5012
на 29.04.2021
Заловиха над 95 000 недекларирани паунда, скрити в кабина на камион
Автор:   ПИК

Митнически служители откриха над 95 000 недекларирани паунда, скрити в кухините на кабината на товарен автомобил.

препоръчано

На 27.04.2021 г. около 01.30 часа митническите инспектори отклоняват за проверка камион, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост 2. Според представените документи водачът превозва хранителни стоки от Турция за Великобритания.

Пред митническите служители посочил, че няма нищо за деклариране. След щателна митническа проверка инспекторите откриват в различни кухини в кабината деветнадесет пакета с банкноти – английски лири в купюри по 5, 10 и 20 паунда. При изброяването, което е извършено в присъствието на водача, митническите служители установяват, че недекларираната сума е в размер на 95 310 паунда.

Шофьорът обяснил, че валутата е негова и това са лични спестявания. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта от нарушителя е задържана с разписка и сума в размер на 3000 лева.  

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това