Вход
София
Времето в София 2 o C

Заложете на „добрите“ бактерии в киселото зеле тази зима

Заложете на „добрите“ бактерии в киселото зеле тази зима

на 17.11.2017
14348
1
Заложете на „добрите“ бактерии в киселото зеле тази зима
Автор: ПИК
17.11.2017
1
14348

Храните с "добри" бактерии могат да помогнат за сваляне на високото кръвно налягане, съобщи в. "Дейли мейл". Учени откриха, че солените храни убиват полезните бактерии в храносмилателната система. Без тях организмът започва да произвежда клетки, които увеличават възпалението.

Това свива кръвоносните съдове и покачва кръвното налягане, с което се появява опасност от инфаркт и инсулт.

Поемането на "добри" бактерии с храната, може да противодейства на този ефект. Такива има в естествено ферментиралите продукти, като био киселото мляко и киселото зеле. 

Киселото зеле освен това съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. To дори може да предотврати в голяма степен ракови заболявания.

Експерименти с хора и мишки, поставени на режим с нездравословна храна, показаха, че добрите бактерии в пробиотичното кисело мляко компенсират убитите от солта.

Учените от американо-германския екип от Масачузетския технологичен институт обаче предупреди, че яденето на кисело мляко не е извинение за хората да добавят повече сол в храната си.

Откритието може да доведе до разработване на лечения срещу високо кръвно налягане на базата на кисело мляко.

Полезните бактерии в храносмилателната система на участниците в изследването са намелели, когато яли две седмици солена храна.

Когато получавали пробиотик една седмица преди да преминат на храна с повече сол, нивата на полезните бактерии се запазили.

В изследването са участвали мъже на възраст от 18 до 50 години. Същите резултати са получени и с мишки.

Сподели:
Напиши коментар »
(1)
1
ПЪРВО: говорят, че полякини, които живеят в Америка, за разлика от другите, които са си в страната, страдат по-често от рак на млечната жлеза. Причината била в това, че в Америка не си заквасват зелки. Киселото зеле е най-богато и преди всичко е ценно с ферментите си. То трябва да присъства ежедневно на масата от ноември до май. ВТОРО: храната, която приемаме може да бъде преварена само ако има ферменти и нормална дейност на хормоните на щитовидната жлеза, за синтеза на които е необходим ежедневно постъпващ с храната и водата безопасен йод. Тогава приетата храна няма да гние в червата, а кръвта ще разнася по клетките само ценни биологично активни вещества от тази храна и няма да се налага кръвоносните съдове да се свиват (ВИСОКО КРЪВНО), за да защитят клетките от токсини.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 1664
архив
няма нови новини
Днес: 211
hot
най-четени новини в момента
сега
3578
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ и Патриотите отрязаха Радев за консултациите за Изборния кодекс (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
КАРДИОЛОГ ПРЕДУПРЕДИ: Грипът атакува и сърцето, скача броят на инфарктите
x