Замитат следите във „Военна полиция“? Готвят уволнението на полк. Николай Колев – свидетел за трагедията с лейтенант Манчев

Акценти

Замитат следите във „Военна полиция“? Готвят уволнението на полк. Николай Колев – свидетел за трагедията с лейтенант Манчев

106127
на 14.09.2021
Замитат следите във „Военна полиция“? Готвят уволнението на полк. Николай Колев – свидетел за трагедията с лейтенант Манчев
Автор:   ПИК

Замитането на следите в Национална служба „Военна полиция“ продължава след трагичния инцидент със самоубийството или убийството на 31-годишния старши лейтенант Тодор Манчев. Това пише "Фактор", като се позовава на свои източници, според които предстои уволнението на полковник Николай Колев, началник отдел „Планиране и развитие на силите“. Именно той е бил на полигона в Ново село в деня на трагичния инцидент и е запознат с цялата ситуация около смъртта на Манчев, коментират негови колеги.

препоръчано

Шефът на службата бригаден генерал Ивайло Сотиров се е опитал наскоро да притисне полк. Колев да напусне сам или да премине на друга длъжност, но той отказал и не поддал на атаката. Тогава дошла от ръководството заканата, че ще бъде уволнен, твърди сайтът.

Всъщност Колев знае в детайли, какво точно се е случило във фаталния ден, как е проведено първоначалното разследване, какви доказателства са събрани в подкрепа на версиите „самоубийство“ или „убийство“. Полковникът бил свидетел и на преките заплахи и психологическия тормоз, който бил оказан върху старши лейтенант Тодор Манчев, за да поеме вината за инцидента в Чешнигирово. Припомняме, че в средата на май американски военни бяха заснети да влизат в частен обект до летище „Чешнегирово“.

Собственикът на цеха се оплака тогава, че нахлуването е стресирало служителите му, а „Военна полиция“ не е обърнала внимание на сигнала. Като един от виновните за инцидента бе посочен Тодор Манчев, служител на „Военна полиция“ – Пловдив. По настояване на военния министър Панайотов той бе наказан от прекия си шеф ген. Сотиров, независимо от категоричното становище на „Инспектората“, че Манчев няма вина за гафа в Чешнигирово. 

Полк. Николай Колев е сочен като един от най-кадърните офицери във Военна полиция, дори името му се е спрягало като конкуренция и за шефския пост, който бе зает преди месец от Ивайло Сотиров с преките протекции на президента Радев и военния министър. Само преди няколко седмици „Военна полиция“ напусна по собствено желание полк. Диман Георгиев. Той подаде рапорт до министъра договорът му за военна служба да бъде прекратен, заради „…несъгласие с действията на служба „Военна полиция“ и ръководството на МО по случая с навлизането на американски военнослужещи в частен обект край Чешнегирово…“ Диман Георгиев също е бил на полигона когато Тодор Манчев е намерен прострелян. Имал е и преки наблюдения от тормоза, оказван върху младия офицер, твърди "Фактор".

Днес стана ясно, че е направена ексхумация на трупа на Манчев, а новата версия е, че може би става дума за убийство. Бащата на момчето Илия Манчев също е категоричен пред сайта, че синът му е убит, а истината се прикрива. Военният министър Панайотов скоростно се разболя, а чистките, които се готвят във „Военна полиция“ най-вероятно имат за цел да прикрият истината около кървавия инцидент, както и да замажат отговорности и безотговорности на ръководители от службата и министерството.

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това