Зам.-министър Павлов участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“

Политика

Зам.-министър Павлов участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“

33328
на 05.12.2019
Зам.-министър Павлов участва в международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов присъства на церемонията по откриване на международната конференция „Революцията е приобщаването: 25 години Спешъл Олимпикс България“.  Целта на форума е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики. Организатори на събитието са Спешъл Олимпикс България и Фондация „ПроСпорт“, а посланици на добра воля са спортистите Мирела Демирева, Ая Митева и Ангел Няголов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

        „Спортът е най-добрият начин за интеграция на хората в неравностойно положение в обществото. За да постигне успех тази задача, не трябва да се обръща внимание само на високото спортно майсторство, но и на масовия спорт“, каза Павлов в своето приветствие към участниците в конференцията.

        Той изрази благодарност към Спешъл Олимпикс България за грижите, които полагат за хората с интелектуални затруднения, за условията за тренировки, които им осигуряват и за това, че промотират спорта като основен начин за интеграция.

        На събитието бяха раздадени годишните награди на „ПроСпорт“ за значим принос за разширяването на достъпа до спорт, за развитието на доброволчеството в спорта и на социалната мисия на спорта в България. Зам.-министърът връчи наградата на победителя в категория „Университет“ на представителите на Националната спортна академия „Васил Левски“ за университетския проект по адаптиран баскетбол.

        Бяха връчени и почетни знаци за съпричастие към мисията на Спешъл Олимпикс България, сред носителите на които е министър Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта.

        На церемонията присъстваха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Мариана Николова, Н. Пр. д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, председателят на Държавна агенция за закрила на детето Елеонора Лилова и други представители на държавни институции и неправителствени организации.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК