Зам.-шефът на ВМА: Вървим към колективен имунитет

ГОРЕЩО

Зам.-шефът на ВМА: Вървим към колективен имунитет

11233
на 06.05.2021
Зам.-шефът на ВМА: Вървим към колективен имунитет
Автор:   ПИК

След празниците е възможно да отидем в пик на заболеваемостта от COVID-19, но вече имаме доста хора, които са ваксинирани, също и не малка част от населението преболедува. Вървим към създаване на колективен имунитет, а всяка следваща вълна ще бъде все по-слаба. Това заяви пред Би Ти Ви полк. доц. д-р Иван Попиванов, зам.-началник на ВМА.

препоръчано

„Реално от една година водим война с невидим враг и денонощно нашите екипи са ангажирани в тази битка“, посочи военният лекар.

„Практиката показа, че в началото на пандемията нашите мерки бяха най-добрите. Реално ние нямахме първа вълна“, смята полк. Попиванов. 

Причината според него е, сравнително рано предприехме необходимите мерки. „Още преди да дойдат първите случаи в България, беше създаден Национален оперативен щаб, бяха въведени стриктни мерки, ако ги сравним с другите страни, които тогава не възприеха този подход. Първата вълна мина с изключително ниска заболяемост, за съжаление в последствие мерките се отхлабиха и имахме ръст на случаите през есента и сега през пролетта“, каза зам.-началникът на ВМА.  

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за задкулисието на служебния кабинет на Румен Радев: Защо хора от Демократична България са получавали ключовете за машините за изборите? (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за задкулисието на служебния кабинет на Румен Радев: Защо хора от "Демократична България" са получавали ключовете за машините за изборите? (НА ЖИВО)
ново
Днес: 178
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това