Западът започва обучение на украински пилоти

Европа

Западът започва обучение на украински пилоти

5215
на 21.05.2023
Западът започва обучение на украински пилоти
Автор:   ПИК

Западът започва обучение на украински пилоти за изтребителите F-16. От Белия дом потвърдиха, че президентът Джо Байдън е обсъдил този ход на среща на страните от Г-7 в Япония.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Вероятно пилотите ще бъдат обучавани предимно в Европа. Все още не е ясно кога започва програмата. Ясно е, че самолетите няма да бъдат налични за предстоящата офанзива на украинската армия, която се чака вече втори месец.

Вашингтон няколко пъти отказваше настоятелните молби на Украйна да предостави модерни изтребители като военна помощ. Съветникът на Байдън по националната сигурност обяви, че няма противоречие в позицията на Съединените щати.

„Нашата гледна точка е, че F-16 пасват на бойните действия в бъдеще, а не сега. Изтребителите не са в центъра на това, от което Украйна се нуждаят на бойното поле за сегашната контраофанзива. Според нас сме в положение да им дадем това, от което се нуждаят тогава, когато им трябва. Сега е правилният момент да започне обучението”, посочи Джейк Съливан.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК