Западът удари нов шамар на Зеленски

Европа

Западът удари нов шамар на Зеленски

63929
преди 4 часа
Западът удари нов шамар на Зеленски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Володимир Зеленски получи още един силен шамар от Запада, тъй като не получи исканата система за противовъздушна отбрана за страната, която вместо това бе изпратена на Израел. Това заяви посланикът за специални поръчения на руското външно министерство Родион Мирошник, след като Пентагонът днес обяви, че ще изпрати системата за противоракетна отбрана THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) и около 1000 военнослужещи в Израел.

препоръчано

Дипломатът отбелязва, че всички “искания на Зеленски за незабавната доставка на системите за противовъздушна отбрана “Пейтриът” на Киев са останали без ясен отговор от Вашингтон, а Тел Авив получил отговор изключително бързо, и то положителен”.

Вестник “Билд” пък пише, като се позовава на доклад на германското министерство на отбраната, че Бундесверът вече е загубил вярата си в способността на украинската армия да надделее на бойното поле и да си върне териториите, които сега са окупирани от руснаците.

“Офанзивата вече е невъзможна за Украйна”, казват пред изданието осведомени източници, според които имало “значително изтощение” на украинските въоръжени сили. Германските военни експерти в същото време подчертават, че руските сили “систематично настъпват”.

Изданието пише още, че по време на последната си среща с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин Володимир Зеленски поставил две искания - Германия да позволи удари дълбоко на руска територия и да одобри ускореното приемане на Киев към НАТО. По информация на печатното издание и двете искания на украинците са били “оставени без внимание” в Берлин.

Източник на вестника казва още, че решението на Джо Байдън да отложи планираната за 12 октомври среща за Украйна в американската база Рамщайн в Германия заради урагана Милтън е било само извинение. Всъщност според “Билд” Байдън просто не искал да говори открито за конфликта в Украйна преди президентските избори в Съединените щати.

“Зеленски не е напреднал нито крачка с двете си основни изисквания на своя “план за победа”. В това отношение европейската му обиколка е провал”, коментира пред вестника професор Карло Масала, известен военен експерт и преподавател в университета в Мюнхен.

Междувременно списание “Нюзуик” пише, че войските на Владимир Путин са предприели голяма контраофанзива в Курска област, която е частично окупирана от Киев. Руските сили са напреднали на няколко участъка от фронта, като украинците са заплашени от обкръжение.

“Украинците са в паника, не очакваха толкова силен удар”, посочва в тази връзка генерал-майор Апти Алаудинов, командир на чеченския спецотряд “Ахмат”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Голям рев за този арестувания с белязаните пари - по същия начин Киро арестува Севда. Равно отдалечен премиер значи нова сглобка, но по-лоша. Ако сме на власт, пускаме Плана за възстановяване (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК