Запеканка със зехтин

Читателски рецепти

Запеканка със зехтин

8681
на 02.10.2013
Запеканка със зехтин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти:

препоръчано

1 кг пресни картофи, 3-4 супени лъжици зехтин, 3 чаени лъжици червен пипер (може да е лют), черен пипер на вкус, 1-2 чаени лъжици шарена сол.

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и не е необходимо да се белят, понеже кората им е много тънка и нежна. След това се изсипват в тава. Те са доста дребни, поради това не се режат. Когато са цели, изглеждат още по-апетитни. Но ако картофите са по-едри, се накълцват на едри парчета. Към тях се прибавят зехтинът и всички подправки и добре се разбърква. Тавата се слага във фурна, предварително загрята на 200 градуса.

След около половин час пресните картофи придобиват златиста коричка, ухаят чудесно и са готови за консумация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 74
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК