ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти: 1 глава ряпа, 1 корен пащърнак, 2 яйца, 1 ч.л. мед, хлебни трохи, 2 с.л. масло, зехтин, листа от мащерка.
Начин на приготвяне: Кипнете вода в тенджера, сложете в нея нарязаната на парчета ряпа и варете 3 минути. Добавете пащърнака и варете всичко 15 минути. Отцедете добре, прехвърлете ряпата и пащърнака в тенджера и ги смачкайте заедно с маслото. Сложете меда, половината от хлебните трохи и разбитите яйца и овкусете. Прехвърлете в съд за печене и загладете повърхността на сместа. Объркайте останалите трохи със зехтина и листата от мащерка и ги посолете. Поръсете върху ряпата и пащърнака и сложете още малко масло на няколко места. Покрийте ястието и го оставете да престои в хладилника до 48 часа. Загрейте фурната на 200°С и запечете 40 минути.