ЗАПИСИ РАЗКРИВАТ: Христо Иванов - чест гост на Десислава Иванчева. Цветан Василев и Прокопиев дават по 500 и 1000 лева за кръвопролития и разбиването на парламента утре (ВИДЕО)

Политика

ЗАПИСИ РАЗКРИВАТ: Христо Иванов - чест гост на Десислава Иванчева. Цветан Василев и Прокопиев дават по 500 и 1000 лева за кръвопролития и разбиването на парламента утре (ВИДЕО)

107131
на 11.09.2019
ЗАПИСИ РАЗКРИВАТ: Христо Иванов - чест гост на Десислава Иванчева. Цветан Василев и Прокопиев дават по 500 и 1000 лева за кръвопролития и разбиването на парламента утре (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Корумпиране на граждани, за да атакуват претендента за главен прокурор Иван Гешев, а след това и правителството на Бойко Борисов. Разпределяне на огромен финансов ресурс от стотици хиляди лева, отпускани за този замисъл от подсъдимите олигарси Иво Прокопиев и Цветан Василев.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Ръководната роля на осъдената за корупция в особено големи размери Десислава Иванчева в организирането на фалшиви граждански протести срещу прокуратурата и властта и разпределяне на финансовите потоци. Стройна схеме за финансиране и организация на държавен преврат, начело с Прокопиев, Цветан Василев, Христо Иванов и техни креатури във вид на граждански организации, наподобяваща организирана престъпна група.

Това съдържа сигналът, внесен днес в прокуратурата, от един от участниците в нея на много ниско ниво Йордан Бонев, на 21 страници, придружени със звукови и видео записи, които доказват твърденията му и са направени от самия него. Разкритията стават възможни, тъй като Йордан Бонев е син на един от посредниците в разпределянето на парите, който го прави срещу заплащане - Венцислав Ангелов-Чикагото. Достъпът му до разговорите във всевъзможни профили, предимно фалшиви, става възможен, защото Бонев е в една група с него.

Освен до главния прокурор Сотир Цацаров, сигналът е адресиран до президента Румен Радев, до премиера Бойко Борисов, да шефа на парламента Цвета Караянчева, до председателите на всички парламентарни групи и партии, до омбудсмана Диана Ковачева и до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Йордан Бонев се включва в обявените инициативи за борба срещу корупцията и несправедливото правосъдие у нас, като събира подписи в полза на тази кауза и предоставя своята он лайн медия за пропагандиране на идеите й и привличане на съмишленици.

Скоро обаче попада на тайните чатове, които му разкриват, че основният финансов поток на тези начинания идва от забегналия банкер Цветан Василев и подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. След това парите се разпределят между приближения на Василев шеф на сдружение "Боец" Георги Георгиев и шефа на партия "Да, България" Христо Иванов. Организационният център на заверата пък е осъдената за корупция Десислава Иванчева, а щаб-квартирата им е нейния апартамент, където тя се подвизава, след като беше пусната под домашен арест.

След като проследява чатовете между Иванчева и баща си, Бонев разкрива, че целта на цялото мероприятие и отпусканите пари за него е дискредитирането на Иван Гешев като кандидат за главен прокурор и издигането на следователя от Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов за поста. Иванчева получава големи суми като организатор на заверата и ако тя е успешна, очаква Атанасов да свали обвиненията й.

Записите, които Бонев е направил, разкриват още, че крайната цел на заговорниците е сваляне на кабинета "Борисов" и завземане на властта, за което Иванчева говори открито. Точно такава е целта на двата протеста - вчерашният и утрешният - организирани от Иванчева. Те трябва да доведат до безредици, стълкновения и да се пролее кръв, за което спонсорите Василев и Прокопуев обещават по 500 и 1000 лева на хората, които станат инициатори на кръвопролитията.

От думите на Иванчева се разбира, че целта е да се повтоирят сцените с т.н. "бял авторус" пред парламента, който трябваше да изведе обсадените депутати от протестиращите през 2014 г., след което правителството на Орешарски подаде оставка.

От чатовете и записите, направени от Бонев, става ясно, че в дома на Иванчева се провеждат редовни "събрания" за организирането на размириците, на които чест гост е Христо Иванов.

В сигнала са приложени не само скрийн шотове на самите чатова, но и видео и аудио записи, които разкриват схемата на финансиране и целите на организацията. Въпреки непрекъснатите уговорки те веднага да бъдат изтривани, Бонев е успял да ги запази. Вчера вечерта обаче Десислава Иванчева е изтрила най-използвания си профил.

В един от чат-разговорите си с Ангелов Иванчева обяснява колко пари отпуска Цветан Василев, когото тя нарича "нашия", за атаката срещу Гешев и правителството и колко ще получи самия ангелов, ако помогне.

ЕТО СТЕНОГРАМИТЕ ОТ ЗАПИСИТЕ И ЧАТОВЕТЕ, ПРИЛОЖЕНИ В СИГНАЛА:

В. А.: Колко очакваш да получим за атаката на Гешев и кабинета?

Д.И.: Минимум 400 хилки. За теб 40 хилки са отделени. Но изпрати от Русе хора на протеста.

По-късно Иванчева продължава да агитира Ангелов с думите:

Д.И.: "Всичко ще е шест, ще успеем да стопираме Гешев. Нашият от Белград вкарва много голям ресурс за протеста, чакам да договаря и кметските избори да налее лв. за гласове!

Венцислав Ангелов обаче е доста притеснен за финансирането на операцията и иска да знае колко души да събере и по колко да им обеща, за да идат на протеста. Като диспечер на финансите за протестите Ианчева обяснява:

Д.И.: На 10 човека 1 координатор, 50 лв на човек. Ти реално получаваш 75 лева и 25 лв. са за теб. Важното е да има масовост на 10.09 и на 12.09 за да не може Гешев да стане прокурор.

Като добавя в по-късен разговор за разпределянето на парите и мястото, на което ще бъдат платени на протестиращите:

Д.И: Цецо налива много лев в пространството през септември. Ще победим.

И посочва на Ангелов как ще стане финансирането:

Д.И: На 07.09 ще имаме финансирането от Цецо!!! Ти ще отидеш при счетоводителя на Дунарит!! От там ще получиш финанси за превоза на автобусите.

Дедислава Иванчева обяснява лично на подалия сигнала Йордан Бонев какви пари се дават за предизвикването на кръвопролитията по време на протестите.

Д.И.: Цецо Василев и Прокопиев плащат протеста! Между 500 и 1000 лева за радикализиране. На човек ще се дават! Няма как да ти го кажа в нас, защото имам съмнение, че се слуша всичко!

В друг общ разговор между Бонев, Иванчева и Ангелов, на който също има запис, осъбената бивша кметица обяснява какъв е целият замисъл на организацията:

Д.И.: Бутаме и мачкаме правителството и превземаме Народното събрание и обявяваме Велико народно събрание.

А механизмът за постигането на тази цел Иванчева описва така:

Д.И.: Като не става законово... Те искат нещо като когато е било това с белия автобус пред "Александър Невски".

На уточнениято на Бонев дали искат да правят нещо като сблъсъка с т.н. "бял автобус", който беше блъскан от протестиращите през 2014 г., Иванчева обяснява, че въпросният абвобус трябва да нахлуе в парлалемта::

Д.И.: Да, да влиза вътре в Народното събрание и такива неща. Револяция по принцип така се прави.

И заявява, че и "българите в чужбина" искали същото. Което пряко кореспондира с т.н. "Световен и национален протест", организиран в течение на 3 дни пред парламента през миналата година от група лумпени, който обаче се разпадна още на втория ден.

По-нататък от сигнала на Бонев, подкрепен със звукозапис, става ясно, че баща му няма намерение да остава в комбина с Иванчева, а ще работи с нея само докато получи парите, което е трябвало да стане ясно на 6 септември в Букурещ.

Във видеозаписът, предоставен от Бонев на прокуратурата, в президентството, в Министерския съвет и в парламента, Десислава Иванчева обяснява на Бонев за протеста на 12 септември:

Д.И.: Против Гешев, трябва да свалим Гешев, пък кой ще дойде дето се казва няма значение. Е, има значение естествено.

Да, трябва да са наясно за какво са там, за да не стане като с циганите, вие за какво сте тук, ми де да знаем.

Да, но най-вече прокуратурата, на Гешев и следователно те хората искат, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да лбутаме мафията и т.н. Аз мога да ти дам против Гешев едни такива цветни сме направили, на миналия протест бяха или от Фейсбук можеш да си ги вземещ, на предишния протест ги бяхме качили. На "Да, България" са жълто и електрик, нашите са зелени.

След което Бонев и Иванчева дори си правят снимки за спомен.

Всъщност от тези думи да осъдената за корупция кметица става ясно, че има пряко участие в протестите, които Христо Иванов организира пред сградата на ВСС през юли.

Сега пък се изясни, че макар да е под домашен арест, Иванчева броди из София, събира подписи и участва в протести с разрешение от ВКС, оглавяван от скандалния Лозан Панов, който също е изключително приближен на компанията около Христо Иванов и Иво Прокопиев.

Ето така изглеждат "будните граждани" около кръга Цветан Василев - Иво Прокопиев - Христо Иванов, които твърдят, че се борят срещу корупцията и пороците в съдебната власт: пари, пари и пак пари, свобода за осъдените и подсъдимите и власт за самите тях.

И всички, които прилагат закона спрямо тях - да бъдат свалени, отстранени, атакувани и унищожени. Това искат техните противници - повечето разследвани или осъдени клиенти на прокуратурата.

Чуйте и вижте и разговорите, записани от Бонев на видео и аудио файлове и също приложени в сигнала:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК