Заплаха дебне туристите в Италия - червей напада плажовете

Европа

Заплаха дебне туристите в Италия - червей напада плажовете

22792
на 21.06.2024
Заплаха дебне туристите в Италия - червей напада плажовете
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Туристите, които посещават Италия, са нащрек заради нова заплаха по плажовете в южната част на страната, пише "Труд“.

препоръчано

Огненият червей - морско животно, известно научно като Hermodice carunculata, което може да достигне до 30 сантиметра дължина, започна да се разпространява в Тиренско и Адриатическо море и всичко това заради изменението на климата.

За Огнения червей се съобщава в научната литература от първата половина на 19 век, като първото споменаване е през 1832 г. Доскоро той беше ограничен до южните брегове на Италия, но сега е открит в северните райони, включително в Тосканския архипелаг и по крайбрежието на Пулия на Адриатическо море.

свързани новини

Hermodice carunculata е покрита с бели власинки, които могат да причинят силна болка при контакт с човешката кожа. Токсинът, отделян от тези косми, причинява парене, сърбеж и изтръпване. Въпреки, че тези симптоми не са фатални за хората, те могат да направят плуването много неприятно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК