Започват ваксинацията на младежи в Ню Йорк

Америка

Започват ваксинацията на младежи в Ню Йорк

3585
на 06.04.2021
Започват ваксинацията на младежи в Ню Йорк
Автор:   ПИК

В щата Ню Йорк от днес за ваксинация срещу Ковид-19 могат да се записват и хора на възраст между 16 и 29 години, предаде АП. Това става след като от миналата седмица във ваксинационните планове бяха включени и хората над 30 години. 

препоръчано

Юношите на 16 и 17 години ще могат да бъдат ваксинирани само с ваксината на "Пфайзер", тъй като тя е единствената одобрена за хора под 18-годишна възраст. За ваксинирането обаче ще е нужно родителско съгласие, с изключение на хора на такава възраст, които вече са сключили брак или са станали родители. Нито една от наличните ваксини не е одобрена за поставяне на хора под 16-годишна възраст, отбелязва АП.

Досега средно всеки пети жител на Ню Йорк вече е ваксиниран с две дози, става ясно от данни на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Малко повече от една трета от жителите на щата са получили поне по една доза от ваксината.

Сподели:
Бомба x
ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Осигурихме България да получи близо 5,5 милиона дози ваксини до края на юни (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Премиерът Борисов: Осигурихме България да получи близо 5,5 милиона дози ваксини до края на юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 214
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това