Започва ваксинацията на учителите в област Хасково

Региони

Започва ваксинацията на учителите в област Хасково

2274
на 09.02.2021
Започва ваксинацията на учителите в област Хасково
Автор:   ПИК

Започва ваксинацията срещу COVID-19 на учителите в Хасковско, съобщиха от Областна администрация, цитирани от Нова телевизия.

препоръчано

Стартира имунизацията на педагогически и непедагогически персонал от учебните заведения в областта - това докладва директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова пред областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова.

Ваксинирането започва от Хасково и в първия ден ще бъдат имунизирани 30 души - 19 от ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"-Хасково и 11 от ОУ „Любен Каравелов“-Хасково.

То ще се проведе в МБАЛ „Хигия“, като първи, в 08:45 часа, ще бъде ваксиниран директорът на ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров"-Хасково Деян Янев.

Утре започва и имунизацията на учителите в имунизационните кабинети в Харманли, Димитровград, Любимец и Свиленград и продължава в Хасково, като е предвидено да приключи до 12 февруари.

"По предварителни списъци за ваксинация са се записали 720 души от училищния персонал, като тази бройка не е окончателна", уточни директорът на РЗИ.

Имунизацията на персонал и потребители от социалните центрове в областта е предвидена за следващата седмица. Към този момент желание за имунизация са заявили 212 души.

Към 8 февруари, по справка на Единния информационен портал, в областта са поставени общо 1059 ваксини, като в това число, е втората доза поставена на 398 души.

 

Сподели:
Бомба x
Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това