Започва Панаирът на киселото мляко в Разград

Региони

Започва Панаирът на киселото мляко в Разград

3294
на 22.07.2021
Започва Панаирът на киселото мляко в Разград
Автор:   ПИК

В Разград започва Панаирът на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти.

препоръчано

Събитието е организирано за 19-ти пореден път от общината и ще продължи до 24 юли, пояснява БТА.

 Този международен арт фестивал е запазена марка на Разград, която го направи известен в цял свят. В основата му е една кулинарна традиция - прочутото капанско кисело мляко, което се приготвя по древна местна рецепта до наши дни, казаха организаторите от общината.

Официално панаирът ще бъде открит от 17:30 часа на площада пред Общинския културен център. Час по-късно е и атракцията на културния форум - конкурсът за избор на кралица на панаира, след което започва дефилето на танцовите състави, участници във вечерните концерти.

През годините музиканти и танцьори от различни континенти са огласяли с изпълненията си площад "Момина чешма". Заради епидемичната обстановка в тазгодишното издание на празника ще участват състави само от Балканския полуостров, обясниха организаторите. И в трите вечерни концерта жителите и гостите на Разград с пъстротата и настроението на своите изяви ще радват фолклорни групи от Турция, Сърбия, Хърватия и Румъния. В последната вечер красотата на своя роден фолклор ще представи формация от Северна Македония. Всяка вечер участия ще имат и разградски състави.

Акцент от панаирната програма е забавното състезание "Да правим таратор, а не терор".

Най-малките участници в панаира ще имат възможността да се включат в разнообразните творчески работилници и конкурси, а любителите на българските хора и желаещите да ги научат, ще могат да потанцуват с представители на клубове по народни танци на откритата сцена "Танцувай с нас".

В продължение на три дни в лудогорския град ще се срещнат производители на кисело мляко и млечни продукти и 70 майстори-занаятчии от различни краища на страната. За Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти Разград ще посрещне и делегации от побратимени градове.

Сподели:
Бомба x
ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор ТОП 10 златни правила при секс с нов партньор
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за Росенец ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДеБъ и ДПС застават зад Трифонов, но се правят на опоненти в комисията за "Росенец"
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това