Започва процедурата по избор на председател на ВАС

Темида

Започва процедурата по избор на председател на ВАС

30200
на 16.09.2024
Започва процедурата по избор на председател на ВАС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет започва процедурата по избор на председател на Върховния административен съд. В комисия на ВСС ще се обсъжда графикът на процедурата.

препоръчано

По предварителна информация предложението е изборът да се проведе на 13 февруари догодина - месец след вота за нов главен прокурор, предава Нова телевизия.

Мандатът на настоящия председател на ВАС Георги Чолаков изтича на 22 ноември, но заради атакуваните промени в Конституцията, ВСС изчакваше стартирането ѝ.

Предложения за председател на ВАС може да правят поне трима членове на Съдийската колегия, министърът на правосъдието и Пленумът на Върховния административен съд. Изборът се смята за успешен, ако кандидатът получи най-малко 17 гласа от 25-членния Висш съдебен съвет. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК