Започнаха разледване на даренията на ФИФА за развитие на футбола

Световен футбол

Започнаха разледване на даренията на ФИФА за развитие на футбола

3058
на 25.06.2015
Започнаха разледване на даренията на ФИФА за развитие на футбола
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Швейцарските власти започнаха разследване на безвъзмездна финансова помощ, дарена от ФИФА, която е била предназначена за развитие на футбола, съобщава Ройтерс.

препоръчано

Разследването ще проследи конкретно за какво са били похарчени средствата, отпуснати за "развитие на футбола по целия свят", както и вероятно фалшифициране на документи.

Тези дарения се дават на националните асоциации за развитие на футболната инфраструктура и учебни програми. В периода от 1999-2014 година ФИФА е дала близо 2 милиарда долара като дарения за развитие на футбола, като се е ангажирала да дари още 900 милиона в периода 2015-2018 година. Често асоциациите в Тихия океан или в Карибския басейн получават в пъти по-големи суми от асоциациите в по-развитите страни, като Англия и Германия.

Във връзка с това се появиха подозрения, че подобно разпределение на финансите е свързано с лични интереси на президента на ФИФА Йозеф Блатер. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК