ЗАПОЧНА ЛИ ТРЕТАТА СВЕТОВНАТА ВОЙНА?! Белия дом се хвали: Удари с американски оръжия вече са нанесени по Русия. Байдън ги разреши

Епицентър

ЗАПОЧНА ЛИ ТРЕТАТА СВЕТОВНАТА ВОЙНА?! Белия дом се хвали: Удари с американски оръжия вече са нанесени по Русия. Байдън ги разреши

172268
на 09.06.2024
ЗАПОЧНА ЛИ ТРЕТАТА СВЕТОВНАТА ВОЙНА?! Белия дом се хвали: Удари с американски оръжия вече са нанесени по Русия. Байдън ги разреши
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Удари с американско оръжие вече са нанесени по територията на Русия. Това заяви помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан в ефира на телевизионния канал CBS.

препоръчано

“Президентът ги разреши“, каза кратко Съливан. Той отново заяви, че премахването на ограниченията за използване на американско оръжие на руска територия е продиктувано от “здравия разум“.

Държавният секретар Антъни Блинкен потвърди на 31 май, че Байдън е дал съгласието си за нанасяне на удари с американско оръжие на руска територия. Както заяви ръководителят на американската дипломация, става дума само за атаки срещу райони на Руската федерация близо до Харков. 

В същото време той не изключи, че обсегът на атаки с американско оръжие на руска територия ще се увеличи, припомня сайтът "Гласове“.

Руският президент Владимир Путин отбеляза на 28 май, че изборът на цели и полетните мисии за модерните ударни системи се извършват дистанционно или автоматично, без присъствието на украински военен персонал. Това се прави от тези, които произвеждат и доставят тези ударни системи в Украйна, подчерта Путин.

Руският президент предупреди, че страните от НАТО трябва да са наясно с какво си играят.

Зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев посочи на 31 май, че всички оръжия с голям обсег, доставени в Украйна, вече се контролират пряко от военния персонал на страните от НАТО и подобни действия могат да бъдат причина за ответни удари.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК