Започна преместването на децата от дома в Крушари в центровете в Добрич

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Започна преместването на децата от дома в Крушари в центровете в Добрич

5652
на 19.03.2015
Започна преместването на децата от дома в Крушари в центровете в Добрич

Последвайте ни в Google News Showcase

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Добрич посрещна днес първите 9 младежи от Дома за деца с умствена изостаналост - с.Крушари в новия им дом.

препоръчано

От три месеца екипът по проект „Шанс за по-добър живот” и персоналът на социалната услуга провеждат опознавателни срещи с децата и младежите. От днес започна поетапното им преместване в ЦНСТ – Добрич.

Днес младежите от дома в Крушари бяха посрещнати, освен от персонала на услугите и от зам.-кмета Камелия Койчева, ръководителя на Фондация „Лумос” в област Добрич Снежана Ванкова и екипа за управление на проекта.

свързани новини
Автокино в Добрич
Автокино в Добрич
6691
на 19.03.2015

През април капацитетът на четирите центъра за настаняване от семеен тип трябва да бъде запълнен с деца и младежи от дома в Крушари, от Дома за медико-социални грижи за деца и специализирани институции от страната, насочени от Държавната агенция за закрила на детето.

Проектът „Шанс за по-добър живот” е част от проект „Детство за всички”, като основна цел е извеждане на децата от институциите в общността.

Капацинетът на четирите центъра в Добрич е 56 души – 48 деца с увреждания от специализирани институции и 8 деца от общността, за спешно настаняване. Общата численост на персонала е 52 щатни бройки./topnovini.bg

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК