ЗАРАДИ ЖЕГАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО: Ядем домати и диня и през октомври

Животът днес

ЗАРАДИ ЖЕГАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО: Ядем домати и диня и през октомври

9921
преди 4 часа
ЗАРАДИ ЖЕГАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО: Ядем домати и диня и през октомври
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Розово домати и дини през октомври - звучи странно, но е факт. Горещото лято и топлата есен се оказаха благодатни за традиционно летните плодове и зеленчуци. Това отчитат производителите, които изпращат лоша година, имайки предвид качеството и количеството на реколтата, повлияна от жегите.

препоръчано

Семейство Николови от Лясковец от две десетилетия отглеждат на полеви условия и в оранжерии плодове и зеленчуци. Толкова горещо лято обаче не помнят. Топлолюбивите дини и пъпеши дори са прегорели от жегата, предаде Нова тв.

"Имаме 40 процента спад на качество и количество. Наистина високите температури доведоха до ниски добиви и лошо качество. Наложи се земеделските стопани да пренаредят плановото стопанство", обясни Марияна Николова.

Заради лошата реколта на сезонни плодове и зеленчуци семейство Николови правят експеримент - през октомври слагат в оранжерия розови домати, които са почти готови. Дъщерята им Габриела също е в семейния бизнес. Момичето се опитва да намери в дебелите книги как се действа с отглеждането на плодове и зеленчуци през горещо лято, но не намира нищо. "Няма наука в този отрасъл. Няма опитни полета. Производителят сам се учи, нагажда и поема рисковете", казва тя.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК