ЗАРАДИ ЖЕГАТА! Фини прахови частици душат София

Животът днес

ЗАРАДИ ЖЕГАТА! Фини прахови частици душат София

12436
на 11.06.2024
ЗАРАДИ ЖЕГАТА! Фини прахови частици душат София
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Завишени количества на фини прахови частици душат София заради запрашен въздух, идващ от Сахара.

препоръчано

Във връзка с навлизащи в България горещи въздушни маси, наситени с високи количества прах от Сахара, Столична община предупреждава, че има завишение на фините прахови частици -ФПЧ10 - което се отчита в четири от измервателните станции в столицата.

Над нормалната средноденонощна норма на ФПЧ10 от 50 µg/m3 са отчетени в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост".

По прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология утре в София температурите се очаква да стигнат до 33 градуса.

Имайки предвид тези данни за повишаване на нивата на фини прахови частици във въздуха, Столична община призовава гражданите да ограничат дейностите на открито. Това би ги предпазило и от жегата в най-горещите часове на денонощието.

свързани новини

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да променят отношението си към колегите, Везните да очакват конфликти с близките
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Атанас Зафиров с първи думи, след като пое БСП от Нинова (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК