Заради пари от Европа Гвоздейков срива Бетонния мост в Пловдив до дни

Региони

Заради пари от Европа Гвоздейков срива Бетонния мост в Пловдив до дни

41198
на 25.10.2023
Заради пари от Европа Гвоздейков срива Бетонния мост в Пловдив до дни
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бетонният мост в Пловдив ще бъде съборен през декември, ако държавата постигне споразумение с местната власт на Пловдив. Новият мост ще е готов за шест месеца. 

препоръчано

“Надявам се на разумен диалог, след като приключи предизборната кампания, защото в противен случай има рискове за финансирането на проекта от ЕС.”

Това каза министърът на транспорта Георги Гвоздейков, който днес е на посещение в града. Той разгледа за няколко минути как върви изпълнението на проекта за жп възел Пловдив, а от НКЖИ му обясниха за изграждането на пробива и подмяната на железния път.

За 30 дни влаковете ще бъдат спрени, а до шест месеца ще се построи нова конструкция на моста, увериха от НКЖИ.

Обещаха до 15 ноември да отворят бул. “Христо Ботев” и колелото към ул. “Иван Вазов” и “Руски”. 

“Проектът трябва да бъде завършен до края на 2024 г. Виждам недобро планиране, но вече няма как да се променят нещата. За усвояване на средствата имаме 1 година. Трябва да проявим търпение. Отворен съм за диалог и се надявам сроковете да бъдат спазени”, апелира министърът, цитиран от "Марица". 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК