ЗАРАДИ ПОЖАРИ КРАЙ ЕЛ ЕЙ: МВнР с важно предупреждение към българите в САЩ

Америка

ЗАРАДИ ПОЖАРИ КРАЙ ЕЛ ЕЙ: МВнР с важно предупреждение към българите в САЩ

14796
на 18.06.2024
ЗАРАДИ ПОЖАРИ КРАЙ ЕЛ ЕЙ: МВнР с важно предупреждение към българите в САЩ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ситуационният център на Министерството на външните работи предупреди българите в САЩ да избягват района на разрасналия се горски пожар в област Лос Анджелис. 

препоръчано

По информация от местните власти, стихията е пламнала на 15.06.2024 г. под формата на малък пожар в изолиран район.

Пожарът "The Post Fire", който първоначално е докладван като пожар със сравнително малки и не предизвикващи притеснение размери, в последствие се е разраснал бързо в рамките на по-малко от два дни и вече обхваща повече от 15 000 акра земя. Към момента няма информация за блокирани основни или второстепенни пътни артерии.

Граждани, които живеят в района засегнат от пожара, могат да използват следния линк, за да бъдат информирани в реално време от властите относно евакуации, както и статуса на стихията: Cal Fire Incident Update, предаде "Фокус".

МВнР съветва българските граждани да се въздържат от пътуване в района на пожара, освен в случаи когато това е неотложно, да избягват прекарването на дълго време на открити места афектирани от все още активния пожар в гористата местност, както днес (18.06) така и следващите дни. Изключително важно е да следват инструкциите и препоръките на местните власти.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1 310 437 3606. Сигнали може да се подават и на имейл адреса: [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].  

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…" на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК