Вход
София
Времето в София 5 o C

ЗАРАДИ COVID-19: Въвеждат вечерен час за непълнолетни в Ловеч

ЗАРАДИ COVID-19: Въвеждат вечерен час за непълнолетни в Ловеч

на 20.10.2020
8137
0
ЗАРАДИ COVID-19: Въвеждат вечерен час за непълнолетни в Ловеч
Автор: ПИК
20.10.2020
0
8137

Община Ловеч въвежда вечерен час за непълнолетните като част от мерките за спиране разпространението на коронавируса. От днес деца под 18 години няма да бъдат допускани на обществени места след 22.00 ч. без придружител. Решението е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. Причината за по-строгите мерки е повишеният брой на положителни случаи на заболели и контактни лица.

Въвеждат вечерен час в Гоце Делчев

Въвеждат вечерен час в Гоце Делчев

От утре влиза забрана за излизане на непълнолетни хора по...

на 20.10.2020

Сред другите рестрикции са преустановяване на посещенията в клубовете на инвалида на територията на общината за запазване на здравословното състояние на възрастните хора. Преустановява се и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в Спортната зала на Община Ловеч. Препоръчва се на директорите на училища да въведат аналогични мерки при провеждане на спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч: завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция. 

Община Ловеч ограничава командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност. Съвместно с органите на МВР и РЗИ, общината въвежда и засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите.  Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

 

Община Ловеч препоръчва на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция. Препоръчва се и извършване на дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт. Препоръчва на собствениците на нощни клубове и дискотеки да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет. Препоръчва на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на месец октомври 2020 г.

  

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22320
архив

Бабичка продава ябълки на пазара. От време на време подвиква:
- Ябълки от Чернобил! Ябълки от Чернобил...
Един човек я пита:
- Абе, бабе, ти луда ли си с тия ябълки от Чернобил? Кой ще ти ги купи?
- А-а-а, купуват, чедо, купуват. Я за тъща, я за свекърва...

x
ПЪРВО В ПИК: Премиерът Борисов: Приехме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и сме готови за първите доставки на ваксини (ВИДЕО)
x
Лекар съветва: Ето как да се отървете от кошмарите
x