ЗАРАЗАТА СЕ РАЗРАСТВА: Масово тестване за коронавирус в Би Ти Ви - още един репортер е положителен, Венелин Петков плаши с уволнения

Политика

ЗАРАЗАТА СЕ РАЗРАСТВА: Масово тестване за коронавирус в Би Ти Ви - още един репортер е положителен, Венелин Петков плаши с уволнения

284375
на 23.10.2020
ЗАРАЗАТА СЕ РАЗРАСТВА: Масово тестване за коронавирус в Би Ти Ви - още един репортер е положителен, Венелин Петков плаши с уволнения
Автор:   ПИК

Оперативният ръководител на Би Ти Ви Венелин Петков е в паника след като се разчу за пламналата с коронавирус Би Ти Ви и плаши кадрите от нюзрума с уволнения. Причината е теча на информация и двамата с Гена Трайкова са се заели да издирят коя е къртицата, която е разкрила, че репортери и оператори в медията масово са заразени. Двамата търсели източника на ПИК, но изглежда не са наясно, че хората им са масово недоволни от укриването на вируса и не става дума за просто единичен случай. 

препоръчано

Както медията ни разкри първа още вчера, има и подаден сигнал до РЗИ-София за неспазването на мерките и плъзналата епидемия от името на половинката на Петков - бременната спортна водеща Николета Маданска. 

Сега шефът на новинарите, който не се е вясвал две седмици на работа заради заразата, бил изпратен да се оправя с кризата на място и предприел нова тактика да плаши хората с уволнение. Двама от тях обаче вече били напуснали по желание, защото нямали намерение да излагат на риск живота си. Става дума за кадри от техническия екип, без чиято работа излъчването на емисиите била поставена под въпрос. Техен колега вече бил под карантина, а друг със симптоми и скоро можело да се окаже, че и без уволнения, няма кой да работи. 

Същата е ситуацията с репортерите. Освен петимата, за които ПИК разкри по-рано днес, със симптоми бил още един, а карантинирани са още трима. От днес вече е започнало и масово тестване на контактните, така че скоро щяла да е ясна и зялата картина за бума на епидемията в Би Ти Ви.

"Скандално е, че телевизията не ни поема тестовете на всички, а си избират само определени по-близки кадри, на които ще платят за писиар теста. Безплатно ще е за всички на трудови договори, но много от операторите и техническия екип за на граждански, за да се пестят данъци и така ще трябва да си платят сами тестовете", разкриват още хора от медията пред ПИК и недоумяват кога Би Ти Ви най-сетне ще признае за гафа и ще се извини и на служителите си и на гостите на телевизията, които също са застрашени, но това е било крито от тях. 

"Да не говорим за интервюирани хора, които не са подозирали, че са контактували с болни, на колегите си от другите медии, понеже са били заедно по институции! На тези въпроси Венелин Петков заяви най-безцеремонно, че вече във всички офиси било така. 

Началник на репортерите пък се скара на оператор, че ако всеки казва, че е контактен, няма кой да работи. Тече масово тестване и лов на вещици от къде излиза информацията щото им сривало авторитета пред новите собственици", казват още източниците на ПИК.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неочаквани препятствия пред зодиите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неочаквани препятствия пред зодиите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Йордан Цонев попиля Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Този е последният, който може да бъде образец за вътрешен министър (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Йордан Цонев попиля Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Този е последният, който може да бъде образец за вътрешен министър (НА ЖИВО)
ново
Днес: 161
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това