Заразата се разраства - болна от коронавирус е и директорката на социалните домове във Видинско

Здраве

Заразата се разраства - болна от коронавирус е и директорката на социалните домове във Видинско

14158
на 02.05.2020
Заразата се разраства - болна от коронавирус е и директорката на социалните домове във Видинско
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Директорката на трите социални дома във Видин за настаняване от семеен тип е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. 

препоръчано

В един от тях, този за деца с умствени увреждания, заразата вече плъзна. Днес предстои да бъдат взети проби в още два центъра за деца и младежи с умствени увреждания в града. Управителката и на този център, и на другите два, е една и съща. Тя е с положителна проба, но е ходила и в другите центрове преди да разбере, че е заразена, пише "Монитор".

Заразяването с COVID-19 в социалните домове във Видинско вероятно е станало от един и същ шофьор, който е обслужвал обслужвал тези заведения. Тази версия изказа по-рано днес министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Впоследствие обаче пробите на шофьора се оказаха отрицателни, а на директорката положителни.

Според друга версия заразата в Центъра за настаняване на деца и младежи с умствени увреждания най-вероятно е тръгнала от детегледачка, която е била контактна със заразени медицински служители във видинската болница.

„Създадохме организация за няколко мерки, които да бъдат изпълнени веднага, а именно положителните служители на центровете за деца и младежи с умствени увреждания да бъдат поставени под карантина. Освен това, лицата, които са с положителни тестове да бъдат разделени от здравите като бъдат обособени в различни помещения“, каза заместник-кметът на Видин Борислава Борисова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК