ЗАРАЗА: Изхвърлиха десетки епруветки с кръвни проби до детска градина във Варна, прокуратурата търси виновника (СНИМКИ)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЗАРАЗА: Изхвърлиха десетки епруветки с кръвни проби до детска градина във Варна, прокуратурата търси виновника (СНИМКИ)

12754
на 14.01.2021
ЗАРАЗА: Изхвърлиха десетки епруветки с кръвни проби до детска градина във Варна, прокуратурата търси виновника (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Десетки епруветки с кръвни проби са изхвърлени до контейнер за отпадъци на улица "Фредерик Жолио Кюри" във Варна, съвсем близо до детска градина "Звездичка". Шокиращи снимки се споделят във Фейсбук.

препоръчано

"Това е до детска градина "Звездичка", ул. "Ж.Кюри". Мога само да гадая дали са от близкия мед. център. Мисля всички виждате, с какво са пълни тези спринцовки.....коментарите оставям на вас. Продължението е ...преди мен още са звъннали на 112 и още в 17.30 часа мястото е оградено и е отишла полиция. Браво за бързата реакция", гласи коментар в групата "Видяно и чуто във Варна" от сряда.

“От някоя лаборатория са. Опасен биологичен отпадък. Има специализирани фирми, които ги унищожават в екарисаж. Цената се определя според килограмите на отпадък. Това, което е на снимката е отвратително безобразие", е друг от коментарите под публикацията.

"На 13 януари в 17:15 ч. в РИОСВ-Варна постъпи сигнал по "Зелен телефон" за изхвърлени игли и амбулаторни ампули пълни с кръв на улица "Братя Георгиевич" №35. Незабавно се организира и извърши съвместна проверка на място със служители на Община Варна и I-во РПУ при ОД на МВР-Варна", обясниха пък от РИОСВ пред "Варна24".

При извършената на терен проверка било установено замърсяване на площ от около 1 кв.м. с битови и биологични отпадъци, включващи епруветки със залепени етикети с имена, пипети, маски за еднократна употреба и стъклени вакутейнери пълни с кръв.

Веднага са дадени предписания на кмета на община Варна Иван Портних за незабавното почистване на допуснатото замърсяване и предаването на отпадъците на лице притежаващо съответният документ съгласно Закона за управление на отпадъците.

"РИОСВ-Варна ще сезира РЗИ-Варна за определяне произхода на биологичният отпадък и Районна прокуратура за установяване на извършителя и предприемане на всички необходими мерки съгласно екологичното законодателство", уверяват от регионалната екоинспекция.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това