Засилва се натискът върху Гърция да финализира предложенията си за реформи

ЕС

Засилва се натискът върху Гърция да финализира предложенията си за реформи

4780
на 21.02.2015
Засилва се натискът върху Гърция да финализира предложенията си за реформи
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Засилва се натискът върху Гърция да финализира предложенията си за реформи като част от споразумение с ЕС за дълга, предаде AFP, цитирана от „Фокус”.Новото радикално ляво правителство в Атина има срок до понеделник да убеди скептичните си европейски кредитори, че може да състави достоверна програма от алтернативни фискални реформи.

препоръчано

„Списъкът ще бъде предаден и съм абсолютно сигурен, че ще бъде одобрен“, каза финансовият министър Янис Варуфакис след среща на кабинета. Той допълни, че продължава работата по съставянето на списъка, който в неделя трябва да е завършен.
След ключовите преговори в петък гръцкото правителство драматично се оттегли от радикалните искания, но премиерът Алексис Ципрас настоя, че Атина е постигнала „важен успех на преговорите“, който ще доведе до отменянето на икономиите. В свое телевизионно обръщение Ципрас каза, че неговото правителство е предотвратило заговор за „заслепяване на консервативните сили“ в Гърция и чужбина с цел страната да бъде доведена до банкрут в края на този месец, когато ще изтече спасителната й програма.
Но докато опасенията за катастрофално излизане на Гърция от еврозоната намаляват, 40-годишният премиер предупреди, че пред страната лежат „истински трудности“. Той каза, че правителството му сега ще се фокусира върху договарянето на нов план за реформи с кредиторите на Гърция до юни.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК