Застрашени ли са профилите ни след хакерска атака във Фейсбук

Технологии

Застрашени ли са профилите ни след хакерска атака във Фейсбук

16190
на 30.09.2018
 Застрашени ли са профилите ни след хакерска атака във Фейсбук
Автор:   ПИК

90 милиона са засегнатите от хакерска атака във Фейсбук. Администраторите на социалната мрежа заявиха, че наскоро е имало пробив в системата от неизвестни лица, които са се възползвали от слабости в сигурността на платформата и така са получили достъп до профилите на хората.

препоръчано

Пряко засегнати са 50 милиона души, а потенциални жертви са други 40 милиона. За да бъдат защитени потребителите, всички те е трябвало да се пререгистрират. Сред засегнатите има и българи.

“Първо на служебния си компютър открих, че трябва да се логна наново и се зачудих защо е така, но си помислих „А, нищо особено”. После като се прибрах вкъщи, видях че и на домашния си компютър съм разлогнат и трябва там да се логна отново. След това си погледнах телефона и същата работа“, сподели Тодор, който е един от засегнатите.

“Във вторник открихме, че атаката е срещу потребители на Фейсбук, а в четвъртък проблемът вече беше решен и решихме да се погрижим за сигурността на потребителите, като ги разлогнем“, каза вицепрезидентът на Фейсбук Гай Росен.

свързани новини

“Това е един от най-сериозните пробиви, да не кажа може би първия случай, в който Facebook реално бива сериозно компрометиран по отношение на сигурността. Най- вече по отношение на сигурността на акаунтите на потребителите“, коментира пред Нова телевизия специалистът по киберсигурност Борис Гончаров.

Той добави още, че такива атаки обикновено имат отражение в рамките на 6 месеца до година. Всички засегнати потребители са използвали една и съща функция на социалната мрежа.

Специалистите по киберсигурност съветват да прегледаме списъка с влизанията ни в социланата мрежа и ако забележим логване в устройството от необичайно място да подадем сигнал.

свързани новини
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за мразовития понеделник - успешен ден за Близнаците, трудности за Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски и медиците във ВМА получиха втора ваксина срещу COVID-19 (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това