Застреляха политика Баба Сидик в Мумбай

Азия

Застреляха политика Баба Сидик в Мумбай

20646
преди 4 часа
Застреляха политика Баба Сидик в Мумбай
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Застреляха политика Баба Сидик в Мумбай, предаде BBC.

препоръчано

Според съобщенията в местните медии двама въоръжени мъже са открили огън по 66-годишния Баба Сидик близо до офиса на сина му, който също е политик. Стрелците са арестувани.

Сидик, бивш местен министър, беше високопоставена фигура в политиката на щата Махаращра, който се очакваше да проведе законодателни избори следващия месец.

Стрелбата е станала при засилени мерки за сигурност поради голям хиндуистки фестивал в града.

Автобусът е превозвал поклонници, когато е бил атакуван
Въпреки че двама заподозрени са били задържани, мотивът не е ясен, а полицията издирва и трети заподозрян. Стрелбата е станала седмица, след като сигурността на Сидик беше подобрена след отправени смъртни заплахи.

свързани новини

През февруари тази година Баба Сидик се оттегли от опозиционната партия Индийски национален конгрес (ИНК) и се присъедини към отделната Партия на националния конгрес, която е част от управляващата коалиция на Индийската народна партия, към която е премиерът Нарендра Моди.

Заместник-главният местен министър на Махаращра Аджит Павар, от същата партия като Сидик, каза, че е шокиран от "страхливата атака".

Опозиционните партии критикуваха правителството, като заявиха, че има голям пропуск в сигурността. Правителството обеща задълбочено разследване.

Някои индийски медии съобщават, че заподозрените са от банда, управлявана от известния престъпник Лорънс Бишной.

Към момента Бишной излежава присъда за участието си в няколко нашумели дела за убийства, включително убийството на индийски рапър през 2022 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втората неделя на октомври: Пари за Близнаците, които са под сексуален риск, Лъвът си вреди заради ината, Девите да не пътуват
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на предизборно турне в Разград: Гласувайте на хартия! Машините са в частен склад, не се знае кой пита. От 3 кризи сме ви вадили, но дано Господ пак е българин (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК