Захариева категорична: България ще продължава да подкрепя Грузия по пътя ѝ към ЕС (СНИМКА)

Политика

Захариева категорична: България ще продължава да подкрепя Грузия по пътя ѝ към ЕС (СНИМКА)

5220
на 16.04.2019
Захариева категорична: България ще продължава да подкрепя Грузия по пътя ѝ към ЕС (СНИМКА)
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

България ще продължава да подкрепя Грузия по пътя ѝ към ЕС, оценяваме постигнатото от вас и може да разчитате и занапред на нашата помощ. С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към грузинския си колега Давид Залкалиани по време на среща между двамата дипломати в София.

Министър Захариева изтъкна традиционно добрите двустранни отношения между страните ни, изградени на основата на дългогодишни връзки между двата народа, и подчерта, че България  е един от най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива на Грузия. Българският вицепремиер открои постиженията на Българското председателство на Съвета на ЕС по отношение на страните от Източното партньорство, като изтъкна, че в тази област трябва да бъде направено още много. Тя подчерта, че страната ни е готова да споделя своя опит както във връзка с евроатлантическата интеграция, така и в процеса на провеждане на демократични реформи в Грузия.

На срещата бяха обсъдени нови проекти в областта на енергетиката и транспорта, както и перспективите за задълбочаване на отношенията в сферата на културата и образованието. Министър Захариева сподели желанието на българския бизнес сектор за по-големи инвестиции в Грузия, а грузинският ѝ колега заяви, че ще работи усилено за създаване на благоприятна среда за това.

Министър Залкалиани изрази задоволство от предстоящите съвместни проекти, като изтъкна факта, че те ще са полезни не само на двете страни, но и за Европа като цяло.

,,Искрено Ви благодаря за подкрепата, която България оказва на Грузия по пътя й към евроинтеграцията. Отношенията между нашите две страни са отлични. Надяваме се да продължим да задълбочаваме връзките във всички сфери'', заяви Давид Залкалиани.

Срещата бе в рамките на официалното посещение на премиера на Грузия Мамука Бахтадзе.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците Хороскопът на Алена за 20 февруари - проблеми връхлитат Овните, денят е успешен за Близнаците
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова пред ПИК TV: Мария Габриел е по-близо до ППДБ. Отношенията в сглобката са лоши, а ГЕРБ готви... (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК