Захарова: Справедлив мир в Украйна е невъзможен, ако се присъедини към НАТО

Европа

Захарова: Справедлив мир в Украйна е невъзможен, ако се присъедини към НАТО

15323
преди 4 часа
Захарова: Справедлив мир в Украйна е невъзможен, ако се присъедини към НАТО
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че постигането на справедлив мир в Украйна ще бъде невъзможно, ако Киев загуби неутралитета си, присъединявайки се към блок като ръководения от САЩ военен съюз НАТО.

препоръчано

Руският президент Владимир Путин заяви преди време, че мирните преговори могат да започнат само, ако Киев се съгласи да се откаже от големи части от територията, за която претендира Москва и се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО.

Захарова, говорейки по повод на съобщенията, че Западът обсъжда вариант, при който Украйна може да се присъедини към НАТО в замяна на приемане на руския контрол върху обширни части от украинската територия, заяви, че постигането на справедлив мир в Украйна ще бъде невъзможно, ако не се гарантира, че статутът на Украйна е неутрален и необвързан.

Захарова заяви, че това, което Москва нарича "специална военна операция“ в Украйна, е реакция на разширяването на НАТО на изток.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО) Бившият председател на ЦИК С ГОРЕЩ КОМЕНТАР ПРЕД ПИК TV: Има всички доказателства за снемане на имунитета на Джейхан Ибрямов (ВИДЕО)
ново
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК