Защо Иво Прокопиев никога няма да бъде осъден, докато Бойко Борисов е на власт

НАЙ-ВАЖНОТО

Защо Иво Прокопиев никога няма да бъде осъден, докато Бойко Борисов е на власт

115496
на 30.06.2020
Защо Иво Прокопиев никога няма да бъде осъден, докато Бойко Борисов е на власт

Да, Иво Прокопиев беше прав - процесът против него е политически.

препоръчано

Всмисъл, присъдата му бе политическа.

Ако не бе политическа, нямаше да е оправдателна.

И съдът нямаше да описва в мотивите си едно към едно аргументите на защитата. Буквално да ги "копипейства". А щеше да прецени трезво и според фактите - Прокопиев се е явявал консултант и на двете страни в една приватизационна сделка. Това е класическо нарушение на Закона за приватизация. 

Най-вероятно присъдата не я е писала съдийката Вилислава, а адвокат Доковска.

Съдът обяви Прокопиев за невинен заради външна, политическа намеса. 

Човекът успя да мобилизира солидна подкрепа за себе си от чужбина, най-вече от НПО-та около Сорос и от лобисти на Демократическата партия - като сатанински изглеждащата и омразна на милиони, ако не и на милиарди по света Мадлин Олбрайт. (Оная, дето уреди да падат бомбите над Белград). 

Борисов не обича такива неща. Как тъй после ще го пишат "по Ройтерс", че е диктатор и мачка свободното слово. 

Истината е, че Прокопиев и останалите олигарси с медии няма да бъдат осъдени, докато Борисов е на власт.

Борисов се плаши от Прокопиев, и това донякъде е оправдано - всеки почтен мъж се плаши от доносниците. Особено от вресливите доносници.

Разбирам го, но не му прощавам.

И да, прав е Прокопиев - това е политика, но с обратен знак. Политическа намеса в работата на съда, от която той лично се облагодетелства. 

Най-чистата работа за магнатите у нас е да се снабдят с медии. Това е "болното място" на премиера.

Добре е медиите им да са "протестърски", да симпатизират на джендърите от "Да, България", зелените около Тома Белев и да венцеславят Лозан Панов.

Защо Ветко, Миньо и Банев толкова години търкат наровете в следствието без съд и присъда? Защо никой не пророни сълза за гражданските им права? Защото си нямат медии, това е положението.

Защо Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев никога няма да бъдат с мярка за неотклонение "задържане под стража", въпреки обвиненията срещу тях? Защото си имат "Капитал", "Сега", "Клозет"...

Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена ПРАЗНИК: Честваме велик светец и загиващата оживяла света Мария Египетска - черпят две любими имена
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2 САМО В ПИК TV: Миню Стайков чака бебе от наследница на ВИС-2
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това