ЗА БОЖИЯ СЛАВА: Патриарх Даниил служи първата си литургия

Животът днес

ЗА БОЖИЯ СЛАВА: Патриарх Даниил служи първата си литургия

34150
на 01.07.2024
ЗА БОЖИЯ СЛАВА: Патриарх Даниил служи първата си литургия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Първато си Божествена Света литургия, ще отслужи новоизбраният български патриарх Даниил в катедралния храм "Свети Александър Невски".

препоръчано

Четвъртият български патриарх беше избран на втори тур с гласовете на 69 от делегатите на Патриаршеския събор, който се проведе вчера.

След избора, в катедралния храм "Свети Александър Невски" и в присъствието на над 700 гости, сред които и Констатинополския и Вселенски патриарх Вартоломей се състоя и церемонията по интронизацията на новия български патриарх.

Новият духовен водач на нацията заяви, че ще следва примера на своите предшественици и призова да пазим православната вяра.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Топ хороскопът на Алена за петък: Везните да не действат импулсивно, Скорпионите да отложат важните задачи Топ хороскопът на Алена за петък: Везните да не действат импулсивно, Скорпионите да отложат важните задачи
ПИК TV x
ПИК TV: Борисов: По никакъв повод не съм говорил с Доган - не ми е работа и му нямам телефона (ОБНОВЕНА) ПИК TV: Борисов: По никакъв повод не съм говорил с Доган - не ми е работа и му нямам телефона (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК