ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Отрупаните трапези и празничната обстановка ни предразполагат да ядем повече от необходимото, въпреки съветите на специалистите. Много хора се водят от максимата, че веднъж е Коледа и прекаляват с хапването и пиенето. Преяждането носи не само дискомфорт, но също така може да бъде опасно.
Но ако това вече се е случило, диетолозите съветват да пропуснете следващото хранене. Основно плодове и салати, ще помогне да се справите с тежестта и да си върнете добрата форма.
Ако в някой от дните сте похапнали повече, направете на следващия ден разтоварване. Има няколко варианта: да минете само на плодове, като приемате един вид плод на прием през два часа, или само на сокове, като редувате зеленчукови и плодови през два часа.
Можете също така през целия ден да бъдете на сокове и плодове, а за вечеря да похапнете салата и зеленчуци.
Пийте повече вода преди или поне два часа след хранене.
И, разбира се, постарайте се да хапвате умерено, за да не се стига до преяждане през следващите празнични дни.
А ако вече са ви омръзнали киселото зеле и пържолите, направете си зеленчукова запеканка със спанак и сирене
Ето рецептата:
За 2 порции са ви необходими:
400 г спанак
1 глава лук
4 яйца
100 г бяло саламурено сирене
½ ч.л. джоджен
Задушете спанака, разбийте яйцата в купа, добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте добре. Към задушения спанак добавете сместа от яйца и сирене, както и джоджена. След като разбъркате добре, изсипете сместа в тава, предварително намазана леко с олио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.