За втора поредна година отмениха традиционното надбягване с бикове в Памплона

Европа

За втора поредна година отмениха традиционното надбягване с бикове в Памплона

4514
на 29.04.2021
За втора поредна година отмениха традиционното надбягване с бикове в Памплона
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

За втора поредна известният по цял свят фестивал "Сан Фермин" няма да се проведе в Памплона. Новината съобщи кметът на града Енрике Мая след среща със здравните власти, които препоръчаха заради нарастващата заболеваемост през четвъртата вълна на Covid-19, да няма публични събирания, съобщават световните агенции, цитирани от БНР.

препоръчано

Навара е един от автономните региони с най-висока честота на случаи на Covid-19 - 432 на 100 000 жители. Според кмета на Памплона Енрике Мая "степента на ваксинация е по-бавна от очакваното” и тъй като това не е фестивал, който се организира за две седмици, той е взел "болезненото решение" да забрани провеждането на "Сан Фермин".

"Никога не съм мислила, че това може да се случи в две последователни години", каза и регионалният премиер Мария Чивите.

Празникът води началото си от Средновековието и носи името на сина на някогашния владетел на Памплона, обявен впоследствие за светец и патрон на града. От 1590 година се провежда през юли месец. В продължение на 9 дни, от 6 юли по обяд до полунощ на 14 юли, улиците на града се изпълват с над 1 600 000 туристи, които искат да видят и участват в надпреварата с бикове. Една от традициите е носенето на червено шалче и бели дрехи, а другата е да докоснеш опашката на бика, което ти гарантира цяла година здраве и късмет.

През годините във фестивала са участвали и много известни личности като Ърнест Хемингуей, Орсън Уелс и Ава Гарднър.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК